Här kan du boka tid för synundersökningar för glasögon eller kontaktlinser, de görs alltid av erfarna, legitimerade optiker. Vi gör även synundersökning för körkort eller utökad behörighet, och skickar dina uppgifter direkt till rätt myndighet. Vi mäter även ögontrycket, den mätningen ingår alltid när du gör en synundersökning hos oss!

Vi har just nu svårt att boka tider för kontaktlinsundersökningar pga barnledig optiker, kontakta oss direkt på 0158-36005 så hjälper vi till.

Vi arbetar även med ögonbottenkamera och kan skriva remisser till Nyköping eller Stockholm. Väntetiden i Nyköping (ej akuta fall) är idag upp till 1,5 år, så i huvudsak skickar vi idag remisser till Ögonlasern (Sankt Eriksgatan 44, Stockholm) och Lamera Medical Centre (Centralvägen 16, Solna).

Om du känner dig sjuk eller på annat sätt riskerar att smitta andra, ber vi dig avvakta med att göra synundersökningar. Har du gjort en tidsbokning men inte kan komma, är det viktigt att du kontaktar oss. Vi förbehåller oss möjligheten att ta betalt för del av eller hela kostnaden för en bokad undersökning om du inte hör av dig till oss och avbokar den.

Vi hanterar även glasögonbidrag från Landstinget Sörmland och Stockholms Läns Landsting.

Bidragsregler: Sörmland, Stockholm

Körkortsundersökning 140:-
Glöm inte din legitimation!

Synundersökning 490:-
Komplett undersökning för glasögon inklusive mätning av trycket i ögat.

Ögonhälsoundersökning 990:-
En utökad synundersökning med ögonbottenfoto, synfältsmätning mm.
Går endast att boka på telefon 0158-36005.

Årskontroll kontaktlinser 490:-, för dig som haft linser tidigare

Linsundersökning 790:-, för dig som behöver nya styrkor på dina kontaktlinser

Nytillpassning kontaktlinser 990:-
För dig som aldrig har testat kontaktlinser tidigare.