Terminalglasögon

Undrar du om ni har avtal med oss? Fråga din arbetsgivare!

Vi har avtal med bl.a. SLL, TT och Aleris.

Om du arbetar mer än en timme vid datorn kan du be din arbetsgivare om en rekvisition. Rekvisitionen täcker synundersökningen samt anpassade arbetsglasögon. Tecken på att du kan behöva arbets-/terminalglasögon är att du har ansträngda och trötta ögon, huvudvärk, sveda i ögonen och/eller svårigheter med skärpa vid datorn.

Generellt får man nya terminalglasögon vartannat år eller vid behov.

Hur går det till?

Du ska först prata med din närmsta chef om att få en rekvisition. Rekvisitionen ska innehålla ett kostnadsställe/referenskod/ZZ-kod samt vara underskriven av ansvarig chef. Du kan därefter ringa och boka tid på 08-640 21 55 eller maila oss på soderoptik@dinsyn.se.

Har du sedan tidigare kontakt med ortoptist eller upplever dubbelseende-/skelningsbesvär ska du först vända dig till en ortoptist för utredning.

Att tänka på inför ditt besök

Ta med rekvisitionen (underskriven samt referenskod).

Använder du linser och du vill ha linserna på jobbet? Se då till att linserna är helt uppdaterade inför ditt besök och att du har dem på dig när du kommer. Vi kan självklart hjälpa till med att göra en årskontroll av dina linser. Uppge då detta vid bokningstillfället och ta med dig dina tidigare linsboxar eller tidigare linsrecept till besöket. Du betalar ett självtillägg för linsundersökningen på 300:- vid besöket.

Ta med dig dina privata glasögon samt tidigare terminalglasögon (även om de inte känns helt 100% längre).

Välkommen!